Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΦ ΠΑΟΚ

Με αφορμή κάποια πρόσφατα γεγονότα που συνέβησαν τελευταία και έδωσαν την ευκαιρία στον κάθε σχετικό και άσχετο να εκφέρει άποψη αναπαράγοντας ψέματα, μισές αλήθειες και ανακρίβειες, αποφασίσαμε σαν συντονιστική επιτροπή των συνδέσμων φίλων ΠΑΟΚ να πάρουμε θέση για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Μετά τη διεξαγωγή του final 4 του χάντμπολ στη Λαμία γίναμε μάρτυρες μίας συντονισμένης προσπάθειας από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ που παρουσιάσανε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ σαν κανίβαλους που πήγανε στη Λαμία για να ρημάξουν την πόλη και άλλα τέτοια όμορφα. Η αλήθεια βέβαια είναι πολύ διαφορετική, αφού οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν πειράξανε ΚΑΜΙΑ ξένη περιουσία και μάλιστα αποδείξανε ότι σεβάστηκαν την ομάδα γιατί μέσα στο γήπεδο περιμένανε ήσυχα και φρόνιμα μέχρι τελευταία στιγμή να γίνει ο αγώνας.

Σαν να μην έφτανε αυτό, μερικοί ανακάλυψαν το 2010 κάτι που είναι πασίγνωστο εδώ και δεκαετίες, δηλαδή ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πηγαίνουνε μόνοι τους στα εκτός έδρας παιχνίδια χωρίς να αναγκάζουν το κράτος (σε μία τρομερά δύσκολη οικονομική περίοδο) να επιβαρύνεται με τα υπέρογκα έξοδα που συνεπάγονται οι αστυνομικές συνοδείες. Αν είναι δυνατόν για ένα ταξίδι 200-300 ανθρώπων να γεμίζουν οι δρόμοι με αστυνομικούς για να καλύψουν την ανασφάλεια κάποιων νεόκοπων φιλάθλων που χωρίς αστυνομία δεν μπορούνε να πάνε ούτε για κατούρημα.

Η παραπληροφόρηση και η συκοφάντηση είχε σαν αποτέλεσμα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που συνελήφθησαν μετά τα επεισόδια να δικαστούνε και τελικά να καταδικαστούνε με τυπικές διαδικασίες αφού έπρεπε να αποδειχτεί ότι λειτουργούνε οι θεσμοί. Τι και αν όλοι συνελήφθησαν σε άσχετα μέρη με τα επεισόδια, τι και αν όλοι είχανε λευκό ποινικό μητρώο, όλα είχανε προαποφασιστεί.

Ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε στους συνταξιούχους και πνευματικά ανάπηρους που κυκλοφορούνε ολημερίς και ολονυχτίς στις ανοιχτές γραμμές των αθλητικών ραδιοφωνικών εκπομπών της Θεσσαλονίκης. Η ημιμάθεια, η ασχετοσύνη, η άγνοια και η ευκολία με την οποία τσουβαλιάζουνε κόσμο έχει καταντήσει εκνευριστική και δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι. Τελευταία έχουν βρει συμπαραστάτες και στο ίντερνετ όπου διάφοροι τύποι, πίσω από την ανωνυμία και την ασφάλεια που τους παρέχει η οθόνη του υπολογιστή τους τολμάνε να αποδώσουν ψευδείς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αυτοί οι άσχετοι των ραδιοφώνων και του ίντερνετ δημιουργούνε και καλλιεργούνε κλίμα και τους παίρνουν σοβαρά, την ώρα που θα έπρεπε να αγνοούνται παντελώς.

Το άλλο θέμα που μας απασχόλησε είναι το ζήτημα με τον ΟΠΑΠ. Αν το κράτος θέλει να μην δίνει λεφτά στις ΠΑΕ και γενικά στον επαγγελματικό αθλητισμό, τότε πολύ καλά θα κάνει και θα είμαστε οι πρώτοι που θα το επικροτήσουμε γιατί δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με το δημόσιο και τη διαπλοκή που εκφράζει. Επειδή όμως ένα χρόνο πριν δόθηκαν λεφτά για το γήπεδο της Καλλιθέας και του Πανθρακικού, επειδή λίγα χρόνια πριν ο δικηγόρος του δημοσίου έχασε το δρόμο για τα δικαστήρια όταν εκδικαζότανε η υπαγωγή της ΠΑΕ ΑΕΚ στο άρθρο 44, επειδή λίγα χρόνια πριν για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας και πιθανότατα και του πλανήτη Γη οι υπάλληλοι μίας ανώνυμης εταιρίας - ποδοσφαιριστές χάσανε τα δεδουλευμένα λεφτά τους με τις κρατικές ευλογίες (περίπτωση ΠΑΕ Αρη Θεσσαλονίκης), έχουμε κάθε λόγο και κάθε δίκαιο να απαιτούμε να ικανοποιηθεί το αίτημα του ΑΣ ΠΑΟΚ. Σε διαφορετική περίπτωση , ο πόλεμος που θα γνωρίσει ο ΟΠΑΠ από τον κόσμο του ΠΑΟΚ την κρίσιμη περίοδο του Mundial δεν θα έχει προηγούμενο. Καλούμε τον κόσμο να βρίσκεται σε εγρήγορση και να μην αφήνει τίποτα που βλάπτει τον ΠΑΟΚ να μένει αναπάντητο.

1 σχόλιο:

joven είπε...

hi, you have nice blog.. u can view also mine..http://akoniwares.blogspot.com