ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ


18 ΜΑΪΟΥ 20082 χρόνια τώρα ψαχνόταν ο ‘’Φιστίκας’’ :
- ελάτε ρε ν ανοίξουμε σύνδεσμο
- δε βλέπεις την ομάδα , δε βλέπεις τη διοίκηση , που να τρέχουμε τώρα?
2007-2008: Ο Ζαγοράκης πρόεδρος του ΠΑΟΚ!!!! Όνειρα, φιλοδοξίες , μια νέα αρχή. Κάθε αγωνιστική το γήπεδο φίσκα. Όλοι μαζί είχαμε κάθε Κυριακή γιορτή. Από κοντά και ο ‘’Φράγκης’’:
- να ψάξουμε να βρούμε μέρος
- θα δούμε…
Εκτός από τους δύο, κανένας μας δεν ήταν ζεστός. Το κλίμα της Τούμπας όμως, σε παρασέρνει. 7 στα 8 και 20000 κόσμο. Ρε μπας και ήρθε η ώρα?
20 Ιανουαρίου 2008: Ηρακλής – ΠΑΟΚ 1-0. Κόσμος ξενερωμένος, 7000 άτομα ταλαιπωρήθηκαν, οι σκέψεις για σερί νίκες και υψηλή βαθμολογική θέση έσβησαν. Καθόμαστε σκεπτικοί στην κερκίδα:
-Τι θα κάνουμε? Θα βάλουμε μπρος για τον σύνδεσμο ή όχι?
- Αρχίζουμε… ΤΩΡΑ!!!!
27 Ιανουαρίου 2008: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-1:
- δεν πειράζει εμείς στο σκοπό μας.
3 Φεβρουαρίου 2008: ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 2-0: Αναρωτιέσαι πόσο γκαντεμιά υπάρχει. Γιατί ρε ΠΑΟΚΑΡΑ μας κόβεις τα φτερά? Πώς να πείσουμε τον κόσμο να ‘ρθει κοντά μας?
Δεν πειράζει όμως, συνεχίζουμε. Μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, μαζευόμαστε για καφέ. 15 άτομα.
- που πάμε έτσι? Πρέπει να μάθει ο κόσμος. Να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας.
Αποφασίσαμε να κάνουμε κάλεσμα στις 4/3/2008
1 Μαρτίου 2008: Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 2-0: η ομάδα χάνει από τον τελευταίο της βαθμολογίας χωρίς να κάνει ένα σουτ!!! Σε 3 μέρες έχουμε συγκέντρωση, τον ξέρεις τον κόσμο του ΠΑΟΚ πόσο εύκολα ξενερώνει, ξέρεις και για τον χωριό σου πόσο δύσκολα πείθεται….Το ποτάμι όμως δε γυρίζει πίσω!!!!
4 Μαρτίου 2008: Πάνω από 100 άτομα μαζεύτηκαν για να μας ακούσουν:
«Μετά από πολλές σκέψεις αποφασίστηκε να ιδρυθεί Σ.Φ. ΠΑΟΚ στην Επανομή. Ένας σύνδεσμος που ως όνομα θα φέρει το προσωνύμιο του πρώτου σκόρερ όλων των εποχών του ΠΑΟΚ , Σταύρου Σαράφη, ως σεβασμό και εκτίμηση προς το πρόσωπο του. Γιατί δε νοείται να υπάρχει ΣΦ ΠΑΟΚ στον τόπο που γεννήθηκε και να μην έχει το όνομα του. Γι’ αυτό, λοιπόν, Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΚΑΙΣΑΡΑΣ Επανομής.
Αυτά που θέλουμε να πετύχουμε δεν εξαρτώνται μόνο από εμάς για τον απλό λόγο ότι εμείς είμαστε κάτι το απρόσωπο, είμαστε μία ομάδα ανθρώπων. Οι στόχοι μας στηρίζονται στην λογική ότι με την ίδρυση του συνδέσμου ο κόσμος θα αντιληφθεί διαφορετικά την σχέση του με την ομάδα και θα έχει πιο ενεργητική παρουσία σε όλα τα επίπεδα.»


Υπήρξε ενθουσιασμός. Ο κόσμος άφησε τα λεφτά του κι εμείς αρχίσαμε.
2,5 μήνες τρέξιμο και άγχος. Από τη δουλειά στον σύνδεσμο. Νεύρα πολλά. Η ομάδα σου να σε καταστρέφει ψυχολογικά. Κίνδυνος στο μπάσκετ.
Ήμασταν όμως όλοι εκεί. Ο Τσάκαλος μέχρι τις 9 το βράδυ στο μαγαζί του και μετά στο σύνδεσμο έβαζε σιδεριές, ο Μπαξ κι ο Φράγκης ξαναέχτισαν το μέρος έχοντας το νου τους και στο σπίτι αφού έχουνε και μωρά, ο Φιστίκας, ο Γαλιλαίος, ο Κροκ, ο Γιώργος, ο Αντώνης, ο Μάπας, ο Τζιτζ, ο Τσο.
Και όλοι οι άλλοι, που μπορεί να μην ερχόταν καθημερινά, όμως βοήθησαν με το παραπάνω.
Και φτάσαμε…
18 Μαΐου 2008: ο σύνδεσμος έτοιμος, 150 άτομα μέσα κι έξω, ο Σταύρος Σαράφης να μιλάει συγκινημένος, σουβλάκια, μπύρες, ρετσίνες, πυρσοί…
Α Ν Ο Ι Ξ Α Μ Ε ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
Και δε θα κλείσουμε ΠΟΤΕ!!!
Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν και θα συνεχίσουν να βοηθάνε με οποιοδήποτε τρόπο.


ΕΓΚΑΙΝΙΑ 3/9/2008
«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα γινόταν τέτοια τιμή προς το πρόσωπό μου. Ειδικά μάλιστα έπειτα από τόσα χρόνια, παιδιά που δεν με είδαν ίσως και ποτέ να παίζω ποδόσφαιρο μου κάνουν μία τόσο μεγάλη τιμή. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος. Βλέπεις ότι άξιζε κάθε στιγμή και όλος ο ιδρώτας για τη φανέλα αυτή. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που είχαν αυτήν την έμπνευση, τη διοίκηση και τους παίκτες του ΠΑΟΚ που ήρθαν στην εκδήλωση και φυσικά όλο τον κόσμο για την αγάπη που εκδήλωσε προς το πρόσωπό μου».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ

200 και πλέον Παοκτσήδες τίμησαν τον πρώτο σκόρερ της ιστορίας του ΠΑΟΚ την ημέρα των εγκαινίων του Συνδέσμου μας.
Το «παρών» έδωσαν,ο κ. Ιωσηφίδης, οι κ. Πουρλιοτόπουλος και Ποικιλίδης από την πλευρά της ΠΑΕ και οι Παντελής Κωνσταντινίδης, Ματίας Βερόν, Βαγγέλης Γεωργίου και Στέφανος Αθανασιάδης.

ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ!!!!!!!!!!!