Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008

ΠΕΡΙ ΗΘΟΥΣ..

Με τον όρο Ήθος νοείται η υπεύθυνη συμπεριφορά του ανθρώπου μέσα στην κοινωνία και έχει σχέση με τα ψυχικά του χαρίσματα και την αντίληψή του ως προς τον κόσμο που τον περιβάλλει. Κάθε άνθρωπος αξιολογεί μ’ ένα δικό του τρόπο τον κόσμο γύρω του και προβαίνει σε πράξεις ή παραλείψεις που ο ίδιος επιλέγει αφού σταθμίσει τα υπέρ και τα κατά μέσα σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Το ήθος του ατόμου αποσκοπεί στην αρμονική συνύπαρξη των μελών μιας κοινωνίας και στο σεβασμό της διαφορετικής άποψης. Κοινωνίες χωρίς ήθος δεν έχουν μέλλον.

«Είμαστε χαρούμενοι για τους βαθμούς, αλλά και επειδή θα βοηθήσουμε ένα μικρό κορίτσι που έχει πρόβλημα υγείας. Αυτά είναι τα σοβαρά θέματα της ζωής και τα πραγματικά προβλήματα. Το ποδόσφαιρο είναι δευτερεύον…». Κώστας Χαλκιάς.

Όμως, η νέα μορφή ήθους περιλαμβάνει συμπεριφορές που δίνουν μεγάλη αξία στον πλούτο και στη χλιδή, στην ανοησία, στο ρατσισμό προς άλλες ομάδες συνανθρώπων μας, στο προσωπικό συμφέρον μας.

Συγκεκριμένα, οι παίκτες της Λάρισας φαίνεται πως ήταν ενοχλημένοι με τον τρόπο που αγωνίστηκε π πρώην συμπαίκτης τους στην κυριακάτικη αναμέτρηση. Αυτό, μάλιστα, φρόντισαν να το δείξουν και στον Ιβοριανό επιθετικό του ΠΑΟΚ, εξαπολύοντας φραστική επίθεση εναντίον του. Η παρέμβαση κάποιων ψυχραιμότερων, ωστόσο, φαίνεται πως δεν επέτρεψε να φτάσει η κατάσταση στα άκρα. Οι φιλοξενούμενοι ποδοσφαιριστές, πάντως, δε σταμάτησαν εκεί, καθώς, από ότι φαίνεται, προκάλεσαν υλικές ζημιές στα αποδυτήρια του γηπέδου.

Επειδή, λοιπόν, μετά το περιστατικό με τον Garcia οι ειδήμονες προσπάθησαν να μας πείσουν πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έχουν ήθος, χθες οι τελευταίοι το δίδαξαν.

Προτιμότερο είναι οι παίκτες της ομάδας μου να έχουν κοινωνικό ήθος και ευαισθησία προς το συνάνθρωπό τους παρά ποδοσφαιρικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: