Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

ΘΥΡΑ 4: ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΤΡΥΠΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΜΗ

Καταλαβαίνουμε την ανησυχία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το ψαλίδισμα της διαφοράς από τον Ολυμπιακό. Επίσης καταλαβαίνουμε τον φόβο της ότι και η δεύτερη θέση ίσως να μην είναι εξασφαλισμένη. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί τον πόλεμο με αθέμιτα μέσα εναντίων της ομάδας μας, έτσι ώστε να απομακρυνθεί κι άλλο από τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης. Μόνο έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε την συμπεριφορά του σουπερ3 να προκαλεί ένταση λίγο πριν από τον μεταξύ μας αγώνα.

Είναι σίγουρο ότι ο Παναθηναϊκός και ο δορυφόρος του Άρης, θα επιδιώξουν να μας στερήσουν την έξοδο στο ch.league, με ανάλογο τρόπο που μας έκλεψαν το πρωτάθλημα πριν 2 χρόνια. Η άψογη τότε συνεργασία του Άρη με την αστυνομία για τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας (η αστυνομία άφησε την αποστολή της ομάδας μας μια ώρα στα στενά της Χαριλάου όταν ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης έπινε ουίσκια στα επίσημα του Βικελίδης) σε συνδυασμό με την σφαγιαστική διαιτησία του Σπάθα, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την απώλεια του πρωταθλήματος.

Το γεγονός ότι ως γηπεδούχος ο Άρης τα τελευταία 20χρόνια έχει κερδίσει μόνο 3 φορές τον Παναθηναϊκό . Η συμμετοχή γνωστού μάνατζερ χωρις ΑΦΜ στα συμβούλια και το σχεδιασμό της ομάδας του πολυμετοχικού. Η συνεχής στήριξη του Άρη στα δίκαια του Παναθηναϊκού στα όργανα της super league και μια σειρά άλλων γεγονότων, επιβεβαιώνουν τον χαρακτηρισμό "Φιλιππινέζα" που δίκαια τους έχει αποδοθεί.

Παρόλα αυτά καλύτερος χαρακτηρισμός για αυτούς είναι το διαχρονικό "Σκουλήκια". Όπως το πτωματοφάγο αυτό ερπετό ζει παρασιτικά, έτσι και η κλίκα των επαγγελματιών οπαδών του συμπολίτη έχει αποκατασταθεί τρώγοντας το πτώμα του Άρη. Το παρεάκι που έχει στην ιδιοκτησία του εδώ και χρόνια ψαροταβέρνες, μπυραρίες, καφετέριες, μπουτικ, εφημερίδες, ράδια κλπ, αφού έριξε τον Άρη στη Β΄ εθνική απέκτησε και την ΠΑΕ. Με την άνοδο της ομάδα τους στη super league πρώτο μέλημα της διοίκησης των νεοφώτιστων ήταν να ανέβουν στο άρμα του Παναθηναϊκού, με σκοπό να εξασφαλίσουν παρασκηνιακή κάλυψη και παραγοντικές γνώσεις.

Η συνεργασία με τον παραπάνω μάνατζερ έφερε μια νέα εποχή για τους επαγγελματίες οπαδούς και κέρδη μεγαλύτερα από αυτά που μπορούσαν να φανταστούν. Κέρδη που προέρχονταν φυσικά από τις προμήθειες παικτών από τη Λατινική Αμερική. Ο σουπερ3 αφού έπνιξε κάθε φωνή αντιπολίτευσης, έφερε στη μόδα τη λατιν κερκίδα και οργάνωσε την εσωτερική προπαγάνδα και τη γαλούχηση. Σκοπός του ήταν να αποκτήσει μια βάση από μέλη που θα του εξασφάλιζε ασυδοσία στα κοινά του Άρη.

Αφού προσπάθησαν να δημιουργήσουν έναν οπαδικό μύθο που δεν υπάρχει, άρχισαν να φανατίζουν τους νεαρούς οπαδούς τους. Το αποτέλεσμα ήταν οι προκλήσεις των ανήλικων οπαδών του Άρη με την ανοχή της αστυνομίας να οδηγήσουν δεκάδες αγανακτισμένους Θεσσαλονικείς σε βανδαλισμούς και τον εμπρησμό της καφετέριας του "πνευματικού" τους ηγέτη. Ο μύθος του "κάστρου" της Παπαναστασίου κατέρρευσε άλλη μια φορά.

Και ενώ το γλυκό φαινόταν ότι έχει δέσει η απληστία τους άρχισε να τους καταστρέφει. Τα κέρδη από υπηρεσίες μάνατζερ, κρατικές χορηγίες,διαφημίσεις, ευρωπαϊκούς αγώνες, εκδρομές κλπ δεν τους έφταναν και σιγά σιγά άρχισαν να κακοδιαχειρίζονται τα λεφτά της εφορίας. Το αποτέλεσμα ήταν τα χρέη τους να εκτιναχθούν και το σωματείο να μην μπορεί το Γενάρη να κάνει μεταγραφές. Παρόλο που όλα δείχνουν ότι φέτος εξασφάλισαν αγωνιστικά την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία, τίποτα δεν εγγυάται ότι δεν θα πέσουν λόγο χρεών. Εκεί που ίσως να υπολογίζουν είναι η διαγραφή των χρεών τους όπως το 2004. Τότε με την υπαγωγή τους στο άρθρο 44 οι πιστωτές τους υποχρεώθηκαν σε κούρεμα έως και 95%. Αυτό όμως είναι πολύ δύσκολο να συμβεί ξανά για την ομάδα του δημοσίου λόγω της τραγικής κατάστασης της χώρας.

Έτσι δεν μας προκαλεί εντύπωση η προσπάθεια αποπροσανατολισμού των οπαδών τους και η δημιουργία εντυπώσεων. Η ομάδα τους είναι στα πρόθυρα της διάλυσης και οι παίκτες ξεκίνησαν τις απεργίες. Ο κόσμος δεν πατάει στο γήπεδο και τρώγονται μεταξύ τους σαν τα σκυλιά για την εξουσία. Ο αφανισμός τους είναι σίγουρος, ας τους βοηθήσουμε αυτή τη Κυριακή.

http://paokgate4.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: