Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Φ. ΠΑΟΚ EAST SIDE

Το 1911 αναθεωρήθηκε το Σύνταγμα της Ελλάδος. Η σημαντικότερη τροποποίηση αφορούσε την ενίσχυση των ατομικών ελευθεριών, το “δημόσιο δίκαιο των Ελλήνων” κατά την ορολογία της εποχής. Τα δικαιώματα ,δηλαδή, του απαραβίαστου της κατοικίας και της ελεύθερης συνάθροισης.

100 χρόνια μετά τα δικαιώματα αυτά ακόμη καταπατούνται. Τα ξημερώματα του Σαββάτου η αστυνομία έκανε περιπολίες έξω από τα σπίτια μας, τους συνδέσμους του ΠΑΟΚ για να εμποδίσουν να φύγει ο κόσμος με τα πούλμαν πριν το μεσημέρι. Η επίσημη δικαιολογία της ήταν η μη παρουσία οπαδών μας στο Βόλο από νωρίς για να μη σημειωθούν επεισόδια. Το ότι βρέθηκαν 4.000 κόσμος από το πρωί στην θεσσαλική πόλη χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό, το ότι ο κόσμος έτρωγε μαζί με τους Βολιώτες αφήνοντας τα λεφτά του στην τοπική κοινωνία δε σημαίνει κάτι. Τα “παιδιά” εκτελούσαν εντολές.

Είναι τραγικό το γεγονός να καταστρώνεις σχέδιο για να ταξιδέψεις μέσα στη χώρα σου. Είναι ξεφτίλα να βλέπεις πρακτικές που θυμίζουν φασιστοχουντικές εποχές, να σε σταματούν 1 χιλιόμετρο από το σπίτι σου 2 περιπολικά με σειρήνες λες και είσαι κοινός εγκληματίας( το πούλμαν της Μηχανιώνας κατάφερε να κάνει άλλα 5χλμ ….). Είναι γελοίο να έρχονται και άλλα 5 περιπολικά (σύνολο ΕΠΤΑ) για να “προσέχουν” 50 άτομα να μην κάνουν το έγκλημα και φύγουν νωρίτερα για Βόλο. Πιο πολύ, όμως, αηδιάζεις και αναρωτιέσαι σε τι κοινωνία ζεις, όταν βλέπεις την απάθεια των ένστολων στο δεκάλεπτο συμβολικό κλείσιμο του δρόμου από την πλευρά μας, το οποίο και διακόψαμε γιατί γνωρίζαμε από την αρχή πως ο απλός κοσμάκης που πάει στη δουλειά του δεν φταίει σε τίποτα. Πιστεύαμε πως η δράση θα φέρει και αντίδραση αλλά κάναμε λάθος. 25 ένστολοι κοιτούσαν στα χαμένα γιατί δεν ήταν μέσα στις εντολές τους….

Για τα όσα έγιναν στο γήπεδο του Βόλου, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να παραπέμψουμε τους “δικαστές” των ΜΜΕ και των “ψαγμένων” ακόλουθών τους στις ευχαριστίες του απλού κόσμου του Βόλου για την ψύχραιμη αντίδραση μας την ώρα του πανικού. Χίλια μπράβο στα παιδιά που ανάμεσα στα δακρυγόνα άναψαν φωτιά για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα σε ΟΛΟ το γήπεδο. Χίλια μπράβο στα παιδιά που ήταν στριμωγμένα και κατάφεραν να ανοίξουν τις πόρτες για να φύγει ο κόσμος από το πεδίο βολής. Πάντα έχουμε την ευθιξία να αναγνωρίζουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν. Προχθές, όμως, η μικρή ένταση που δημιουργήθηκε στην είσοδο δεν δικαιολογεί την αλόγιστη χρήση δακρυγόνων της αστυνομίας ΜΕΣΑ στην κερκίδα. Μία ένταση που έγινε αφού ο μισός κόσμος του ΠΑΟΚ ήταν 15 ώρες στα πούλμαν και με το που έφτασε στο γήπεδο ΔΕΝ δέχτηκε τις ειρωνείες και τα βρισίδια των ένστολων.

Για όλα αυτά, περιμένουμε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να μην αφήσει αναπάντητες τις προκλητικές και ψεύτικες δηλώσεις του αρχιμαφιόζου παράγοντα ( εγκλωβισμός αστυνομίας, ξύλο σε υπαλλήλους , “κοπρίτες” οπαδούς κτλ) ο οποίος όταν διδάσκει ηθική γελάνε και τα τσιμέντα….

Επίσης, περιμένουμε από την ελληνική δικαιοσύνη να τιμωρήσει την ΕΛ.ΑΣ. με 2 αγωνιστικές εκτός Τούμπας καθώς είναι υπαίτια των επεισοδίων. Και επειδή είναι υπότροπη από τότε που γεννηθήκαμε, απαιτούμε τον αποκλεισμό της από την καθημερινότητά μας ευ’ όρου ζωής…

Οι εργολάβοι δυνάστες αυτού του τόπου κατάλαβαν την δυναμική του λαού μας με την μαζικότερη κινητοποίηση που έγινε για την μη πληρωμή των διοδίων, ύστερα από το κάλεσμα της ΘΥΡΑ 4, και στήθηκε όλο αυτό το παραμύθι. Καλούμε, λοιπόν, ΌΛΟ τον κόσμο του ΠΑΟΚ, πέρα από διαφωνίες και διαχωρισμούς, να κλείσει τ΄αυτιά του σε όσα ψέματα ακούγονται, να είναι ΕΝΩΜΕΝΟΣ, γιατί είναι ο μοναδικός που μπορεί να χωρίσει την Ελλάδα στα δύο αν θιχτούν τα συμφέροντα της ομάδας του.

Με τιμή,

EAST SIDE

Οι Σύνδεσμοι Φίλων Π.Α.Ο.Κ.

Ν.Μηχανιώνας, Θέρμης, Επανομής, Περαίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: