Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ

O ΠΑΟΚ είναι η ιστορική συνέχεια του Κωνσταντινουπολίτικου αθλητικού και πολιτιστικού Σωματείου «Ερμής», που δημιουργήθηκε από Ρωμιούς της Πόλης το έτος 1875, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, στην συνοικία του Πέρα που ήκμαζε το ελληνικό στοιχείο. Αργότερα μετονομάστηκε σε Πέρα Κλουμπ και από το 1923 υποχρεώθηκε, λόγω του τουρκικού συντάγματος, να μετονομαστεί σε Beyoglu Spor Kulubu δηλαδή Αθλητικός Σύλλογος Πέρα. Ελάχιστοι Ρωμιοί έμειναν στην Πόλη, αλλά ο Σύλλογος έμεινε ζωντανός μέχρι τις ημέρες μας, αντιμετωπίζοντας σοβαρά οικονομικά και βιοποριστικά προβλήματα.

Οι σύνδεσμοι, γνωρίζοντες τους δεσμούς αίματος μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΣ Πέρα Κωνσταντινούπολης και τιμώντας τις μνήμες των προγόνων μας και ιδρυτών του ΠΑΟΚ, αποφάσισαν να βοηθήσουν και συνεισέφεραν με ισόποσο ποσό, εκτός του Πανελληνίου Αθηνών που έδωσε μεγαλύτερο ποσό. Την σκυτάλη συμπαράστασης και οικονομικής στήριξης του ΑΣ Πέρα πρέπει να πάρουν οι ΑΣ, ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΤΑΠ ΠΑΟΚ καθώς και όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες.

Τα χρήματα παρεδόθησαν στον πρόεδρο του ΑΣ Πέρα Κωνσταντινούπολης Δημήτριο Κώτσια την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009, ο οποίος μας έδωσε την παρακάτω επιστολή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: