Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ''ΦΩΤΙΑ''

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του Ελληνικού Πρωταθλήματος ανήκει, πλέον, στο παρελθόν. Άφησε πίσω της, όπως κάθε αγωνιστική, χαμένους και κερδισμένους. Άφησε, όμως, και το στίγμα του αδιάφορου τρόπου με τον οποίο η Ελληνική Πολιτεία αντιμετώπισε Έλληνες πολίτες, φιλάθλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Κρήτη.

Στο Ηράκλειο γίναμε μάρτυρες της ωμής πραγματικότητας. Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε, ότι το Ελληνικό κράτος άγεται και φέρεται από το κεφάλαιο. Στην προκειμένη περίπτωση, οι ιδιοκτήτες των Ναυτιλιακών Εταιριών λειτούργησαν πέρα και πάνω από κάθε νόμο. Με την ανοχή, μάλιστα, του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και όλων των αρμόδιων φορέων, οι πλοιοκτήτες είχαν τη δυνατότητα να αποκλείσουν με τον πλέον προκλητικό τρόπο τη μεταφορά των φιλάθλων του ΠΑΟΚ από το Ηράκλειο στον Πειραιά. Οι φίλαθλοι μας αντιμετωπίστηκαν ως «πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Υπουργοί της Κυβέρνησης, Υφυπουργοί και βουλευτές, που ήταν από την πρώτη στιγμή ενήμεροι για το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι φίλαθλοι μας, δεν είχαν τη δυνατότητα (ίσως και τη διάθεση…) να επιβάλλουν την εφαρμογή των νόμων. Οι Ναυτιλιακές Εταιρίες, όχι μόνο δεν διέθεταν εισιτήρια (αν και υπήρχαν δεκάδες αδιάθετα) για το δρομολόγιο Ηράκλειο – Πειραιάς, αλλά έδωσαν εντολή ώστε τα πλοία να αναχωρήσουν δεκαπέντε λεπτά νωρίτερα από το λιμάνι προκειμένου να μην υπάρξει ούτε καν οπτική επαφή των πλοίων από φιλάθλους του ΠΑΟΚ μετά από το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ. Εκατοντάδες άνθρωποι αφέθηκαν στην τύχη τους, χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους.

Αυτή είναι η Ελλάδα που διοργάνωσε πριν από τέσσερα χρόνια τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Σε λίγες μέρες οι πολιτικοί, που κάθε τέσσερα χρόνια διεκδικούν την ψήφο των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 73ης Διεθνούς Εκθέσεως. Θα έχουν άραγε το θράσος να κοιτάξουν στα μάτια όλους αυτούς τους ανθρώπους που άφησαν αβοήθητους στην Κρήτη;

Είναι προφανές ότι η αναγέννηση της ομάδας μας ενοχλεί. Αποτελεί ένα αγκάθι (που κάθε μέρα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο) ακόμα και για τους Έλληνες πολιτικούς, οι οποίοι δεν επιθυμούν ένα υγιές, δυνατό και ανεξάρτητο ΠΑΟΚ. Γιατί προφανώς γνωρίζουν μέχρι που μπορεί να φτάσει. Η αναγέννηση που επιτυγχάνεται χωρίς την παρουσία του κεφαλαίου το οποίο εξουσιάζει τη χώρα, ίσως να είναι τελικά το πρόβλημα.

Ο ΠΑΟΚ δυναμώνει κάθε μέρα περισσότερο. Με μοναδικούς συμμάχους και οικονομικούς υποστηρικτές τους φιλάθλους του. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η τακτική σας, μας οπλίζει με μεγαλύτερη δύναμη. Η ιστορία του ΠΑΟΚ μας υποχρεώνει να μείνουμε πιστοί υπηρέτες στις αρχές της ομάδας – σύμβολο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα είμαστε οι νικητές αυτής της μάχης, που μας αναγκάζετε να δώσουμε. Θα αποδείξουμε, ότι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού, όπως θέλουν να πιστεύουν τα κυβερνητικά στελέχη, που αρνήθηκαν να προσφέρουν τη βοήθεια τους, ενώ μπορούσαν να το κάνουν.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημοσίως τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Βασίλειο Τσιατούρα , τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής κ. Ιωάννη Μπούτσικα, τον Περιφερειακό Διοικητή Αστυνομίας Κρήτης κ. Χρήστο Φράγκο, όπως επίσης και τα λιμεναρχεία Πειραιά και Ηρακλείου, για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν προκειμένου να περιοριστούν τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο κόσμος του ΠΑΟΚ στην πρώτη του παρουσία μακριά από τη Θεσσαλονίκη.

Από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

(των συνδέσμων φίλων ΠΑΟΚ)

Ταλαιπωρημένοι, αλλά και ευτυχισμένοι επιστρέψαμε από το όμορφο νησί της Κρήτης, αγκαλιά με τους 3 βαθμούς της νίκης που πήρε πανάξια η ΠΑΟΚάρα μας, παραδίνοντας μαθήματα σύγχρονου ποδοσφαίρου μέσα στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Η ταλαιπωρία μας ξεκίνησε εδώ και αρκετές ημέρες, μετά από απροθυμία των πλοιοκτητριών εταιριών να μας εξυπηρετήσουν στο ταξίδι μας προς την Κρήτη, αλλά και στην επιστροφή μας από αυτήν.


Έχουμε την γνώση πως οι άδειες λειτουργίας και μονοπωλίου για την γραμμή της Κρήτης που έχουν οι Μινωϊκές Γραμμές και η ΑΝΕΚ, δεν τους δίνουν το δικαίωμα να αποφασίζουν ως προς ποιους πελάτες θα εξυπηρετούν ή θα απορρίπτουν και το σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη περίπτωση που αφορά την μετακίνηση μας, θα πρέπει να απασχολήσει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας καθώς και το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών με έρευνα που θα αφορά το κατά πόσο είχαν πράγματι εξαντληθεί οι θέσεις των επιβατών στα πλοία που δρομολογήθηκαν από Κρήτη προς Πειραιά το βράδυ του Σαββάτου, καθώς και το πρωί της Κυριακής.

Έχουμε την βεβαιότητα ότι εξαπατηθήκαμε, καθώς δεν υπήρχε πληρότητα στις θέσεις των επιβατών και παρανόμως μας απαγορεύτηκε η επιβίβαση στα πλοία, με αποτέλεσμα οι δύο εταιρίες να παραβιάσουν την άδεια λειτουργίας και μονοπωλίου τους στην γραμμή Πειραιά-Ηρακλείου. Περιμένουμε την ανταπόκριση των υπουργείων στην παραπάνω καταγγελία μας.

Ευτυχώς αυτή την φορά ο ΠΑΟΚτσήδικος Λαός δεν ήταν μόνος και είχε την αμέριστη συμπαράσταση μελών της οικογένειας του ΠΑΟΚ, της διοίκησης της ΠΑΕ, καθώς και των υπευθύνων ασφαλείας που απέδειξαν ότι δεν μένουν σε λόγια και υποσχέσεις, αλλά προχώρησαν σε πράξεις και έργο που μας συγκίνησε και έβαλε ακόμα πιο βαθιά τα θεμέλια της συνεργασίας και του οράματος για έναν ΠΑΟΚ μεγάλο όπως τον ονειρευόμαστε.

Τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό και δίνουμε την υπόσχεση ότι θα ανταποκριθούμε με ακόμα μεγαλύτερη θέληση και πίστη ως προς την υλοποίηση των στόχων που θέσαμε μαζί τους.


ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΩΝ Π.Α.Ο.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: